13/5/07

Mor un insecte pal


Esclafat pel peu d’un nen d’onze anys va morir un insecte pal a l’entrada de l’escola.Havíeu d’haver vist aquell animal, el misteri, la màgia i la bellesa de la vida encarnats en un insecte, en un ésser viu.Misteri per la capacitat de transformació per protegir-se dels depredadors, màgia pel poder d’imitar a la perfecció la delicada branca d’un arbust, bellesa per contemplar aquesta meravella... Aquest fenomen, digne de ser admirat ha estat destruït en un tres i no res. Per què?. Per inconsciència.

Hem d’ensenyar a respectar la vida, qualsevol forma de vida, animal, vegetal o humana. Ens sentim poderosos perquè som més grans i la nostra capacitat de destruir és immensa. Però també ho és la nostra capacitat de construir. Hem d’aprendre a escollir: educar la capacitat de meravellar-nos, d’emocionar-nos, d’investigar, de respectar sempre serà millor que la de destruir i matar.

El respecte cap als altres és també el respecte cap a un mateix. Hem d’explicar als nens i nenes que no poden anar matant bitxets així com així, canviem el posseir, empresonar, ferir o matar per observar, respectar, cuidar, estudiar... La satisfacció serà molt més gran.

Web interesant

Protecció solar


Aquí tens, resumits, alguns consells que et poden anar molt bé per quan vulguis prendre el sol:
  1. Els nens de menys de tres anys és millor que no prenguin el sol.
  2. Has d’evitar les hores centrals del dia (de les 12 del migdia a les 4 de la tarda).
  3. És convenient utilitzar una crema adequada a la teva pell.
  4. És bo que et protegeixis el cap amb alguna gorra i el cos amb roba que t’aïlli del sol.
  5. Has de beure molta aigua.

Si veus que a la pell t’apareix alguna reacció estranya, no dubtis a anar al farmacèutic o al metge.

Aquí hi ha jocs multimèdia perquè les nenes i nens apreguin la importància de protegir-se del sol:http://espaiescoles.farmaceuticonline.com/inici.html