9/5/07

Les taules de la classe


Així és com se senten les nenes i nens de la classe de segon. Ara que hi penso, demà ve un alumne nou, ja serem vint-i-tres.
Aquest matí hem dibuixat polígons. Tenia pensat continuar amb les competències, però per questions d'organització del centre no ho he fet. També hem repassat les taules del 2, 3 i 5, força bé en general. A la tarda han fet plàstica amb el Narcís i la Laura.
M'agrada que vinguin alumnes de fora, d'altres cultures, m'agrada la diversitat. Crec que no ho aprofitem en absolut que hi hagi alumnes de diferents procedències. M'agradaria treballar-ho més a la classe, normalment no és viu com un fet possitiu, i hi ha molta marginació i fins i tot racisme a la societat. Crec que és una oportunitat conèixer altres maneres de fer i viure, i això ens ha d'enriquir a tots/es. Seria interessant que alguna vegada vingués algun familiar i ens expliqués coses del seu país, o que tastessim algun plat o postre típic d'aquell país llunyà, o que ens expliquessin perquè han vingut a Catalunya, etc. El centre hauria de tenir un "Pla d'acollida", perquè el fet que hi hagi diversitat sigui per enriquir-nos plegats i no motiu de conflicte.
Hem d'aprendre a posar-nos en el lloc de l'altre i entendre com pensa i sent.