30/5/07

Mi país Uruguay

Estefani

A la classe està l'Estefani, va néixer a Catalunya, els seus pares són d'Uruguay. Suposo que van venir a Espanya buscant una vida millor. L'altra dia, l'Estefani em va enviar un correu, m'explica la seva història i la seva mare m'ha enviat unes fotos que vol compartir amb tots nosaltres, del lloc on vivien, del seu país d'origen. Al veure-les he sentit moltes coses, més que res he pogut sentir com s'han pògut sentir ells havent de deixar la casa, la familia, la terra...
He pensat també en la notícia d'ahir: uns emigrants eren transportats per les xarxes d'un vaixell, tres dies i tres nits, com peixos dins de l'oceà, ningú els volia, bé, sí els italians sí. La notícia m'ha semblat esgarrifant.

Aquest és el correu de l'Estefani:

Mi país Uruguay

Nací en Barcelona y cuando tenia 4 meses llegué a Uruguay , donde viví hasta los 3 añitos casi.

Vivia en un pueblo que se llama Estacion Atlantida teniamos un terreno grande con pasto y arboles y 3 perros que se llamaban Juma, Dorian y Kimba. A 3 KM. hasia el sur estaba la playa en el Rio de la Plata. La playa es grande, tiene medanos con arboles, la arena es fina y un rico olor a salitre . A 3 km. hacia el este esta el arroyo del Parque tambien se puede bañar , habian peces y muchos arboles .

Gràcies, Estefani, pel teu escrit!


Imatge aerea dels immigrants, agafats a les xarxes de les tonyines.- EFE.
Si voleu saber més de la notícia, cliqueu damunt de la foto.