5/5/07

Competències bàsiques

Del 7 al 15 de maig comencen les proves de les competències bàsiques pels alumnes que acaven cicle de primària: segon, quart i sisè. Dit en altres paraules: unes proves que fan els alumnes per avaluar si ho estan aprenen el que ens demana el Departament d'Educació:
"Els resultats de les proves hauran de servir per donar elements que permetin la reflexió i discussió al claustre i facilitin la presa de decisions sobre aspectes de gestió del currículum i resultats d’aprenentatge en aquestes etapes. Aquestes proves, i les reflexions i mesures que emprenguin els centres, s’emmarquen en el procés d’avaluació dels centres i de les actuacions per millorar la qualitat de l’ensenyament".
O sigui, que la setmana que bé tots i totes les nenes de la classe de segon hauran de fer aquestes proves.
Si voleu més informació clicqueu damunt del títol d'aquest post.

Divendres, 4 de maig


Avui ha estat un bon dia. Pel matí hem treballat el conte "El Tesoro más grande" (http://www.bookbox.com/espanol/)que haviem vist el dia anterior amb el projector. Han sortit uns quants alumnes a explicar-lo amb el micro.
Després l'havien d'escriure en un full. Ha sortit força bé, alguns nens i nenes han necessitat una mica d'ajut perquè encara els hi costa sintetizar i ordenar el seu pensament, és una questió de pràctica i temps. Alguns alumnes aquesta tasca els hi ha ocupat gairebé tota la jornada escolar, a excepció del temps de la classe d'anglés i pati. Altres han tingut suficient amb la primera hora.
Si els sobrava temps podien pintar o dibuixar els personatges del conte, podeu descarregar les fitxes en document document word aquí: http://www.badongo.com/file/2957190

A primera hora també han vingut de la classe de P-5 ha ensenyar-nos uns cucs de seda, volem compartit experiències amb els més petits. http://picasaweb.google.es/espaicompartit/Treballant
Per la tarda hem anat a la sala d'informàtica, ha anat força bé perquè he aprofitat per treballar les normes de la classe: fer bé la fila i parlar fluix a la sala. Qui no ho feia així quedava "aparcat" cinc minuts de rellotge, sense posar-s'hi als ordinadors. Ens ho hem passat molt bé. A última hora hem anat al pati i hem fet un partit de fútbol, amb resultat de5 a 1. El Moussin, el Jaume-Duinet, el Raul i Jo contra les i els altres (alguns no han volgut jugar). Estar clar qui ha guanyat, primer jugava el Moussin contra tots, fins que he intervingut. Crec que aquest joc està molt bé, perquè segueixen unes regles ( el Raul feia d'arbrit) i uns valors. Hem dit que farem les targetes típiques del fútbol i canviarem la pilota per una de plàstic que no faci mal. A aquest grup d'alumnes els hi va molt bé aquest tipu d'activitat, a demés el divendres per la tarda és ideal.
He pensat que els divendres a la tarda podem fer activitats más lúdiques, que són també molt educatives. Pots ser alguna mare o pare podria venir a fer un taller d'alguna activitat amb la que gaudeix molt, per exemple: jardineria, dansa o ball, reposteria, cuina, plàstica, pintura... algú s'animaria?