13/5/07

Mor un insecte pal


Esclafat pel peu d’un nen d’onze anys va morir un insecte pal a l’entrada de l’escola.Havíeu d’haver vist aquell animal, el misteri, la màgia i la bellesa de la vida encarnats en un insecte, en un ésser viu.Misteri per la capacitat de transformació per protegir-se dels depredadors, màgia pel poder d’imitar a la perfecció la delicada branca d’un arbust, bellesa per contemplar aquesta meravella... Aquest fenomen, digne de ser admirat ha estat destruït en un tres i no res. Per què?. Per inconsciència.

Hem d’ensenyar a respectar la vida, qualsevol forma de vida, animal, vegetal o humana. Ens sentim poderosos perquè som més grans i la nostra capacitat de destruir és immensa. Però també ho és la nostra capacitat de construir. Hem d’aprendre a escollir: educar la capacitat de meravellar-nos, d’emocionar-nos, d’investigar, de respectar sempre serà millor que la de destruir i matar.

El respecte cap als altres és també el respecte cap a un mateix. Hem d’explicar als nens i nenes que no poden anar matant bitxets així com així, canviem el posseir, empresonar, ferir o matar per observar, respectar, cuidar, estudiar... La satisfacció serà molt més gran.

Web interesant

1 comentario:

luaxanna dijo...

En nuestras vidas agitadas, no tenemos noción del mundo fascinante de los insectos y plantas que están tan cerca de nosotros.
Es un mundo a una escala menor, pero muy rico y diverso.
El insecto palo, es uno de ellos, y además, no se suelen ver muy amenudo por su maravilloso camuflaje.